LITEN ÅRSRESUMÉ - 2014

Här är en liten resumé utav mitt 2014. Inget extremt stort inlägg och inte heller så utförligt, men en liten överblick av grejer som hänt mig det gångna året och saker jag fått uppleva. 2014 var ett så himla bra år som jag kommer minnas länge!  
 

I kalla Februari fyllde jag hela 16 år, vilket jag och min familj firade i Sundsvall! Vi sov på hotell och shoppade, och min födelsedagsmorgon började med en rejäl hotellfrukost!
 
 
I Mars hände nog det största och viktigaste under hela mitt år, jag och min finafina Anton blev tillsammans. Som sagt, det största och också det absolut bästa som hände mig år 2014, jag är så himla lyckligt lottad som har en sådan fin kille. Och just idag firar vi hela 9 månader, och dessa månader har varit såå bra!!
 

I Juni åkte jag och min familj till Turkiet på en härlig semester och jag slutade även grundskolan!! Jag fick även bara en vecka innan Turkiet-resan tandställning.  
 

I Juli plockade jag och Anton väldigt mycket bär som vi sedan använde till att baka goda pajer, muffins och till att göra saft. Jag gjorde även mycket roligt med min lilla kusin Alva! Min familj, Anton och farmor och farfar hade en stor Sushi-kväll. Jag började trivas rätt bra i min tandställning, och jag fick mitt fina favorithalsband som en present från Anton!! Vi var även på en liten husvagnssemester.
 
 
I slutet av sommarlovet, alltså i Augusti, tog jag och Jessica en tur ner till Göteborg för att träffa tjejerna vi lärde känna under vår språkresa i Brighton sommaren 2013. Så mysiga dagar och verkligen underbara tjejer!
Sedan drog skolan igång och jag började första året på Ekonomilinjen på Jämtlands Gymnasium.
 
 
Skolan fortsatte och både oktober och november gick. Hade extremt mycket plugg och även en massa grejer med Optimal, men det rullade på. Det blev även Halloween och vi hade vår roliga Halloween-middag hos farmor och farfar!
 
 
Och så kom årets sista månad; December, vilket betydde massa julklapps-shopping, julstök och julbak, snön kom äntligen och vi gick på jullov. Firade en underbar jul med mina nära och kära, och sen närmade vi oss nyårsafton och 2014s slut.
 
 
 
 

Lite nytt!

Jag och Anton firade nyår hos honom i stan, så på förmiddagen tog vi oss en sväng på stan för att köpa lite gott. Vi köpte lite godis på Hemmakväll och Anton köpte även dessa fina smågrejer till mig!! Har testat allt smink förutom ögonfransarna, och jag verkligen älskar dem! Tröjan hade jag även på mig vid nyårsfirandet och på mitt kusinbarns dop idag. Lösögonfransar har jag velat haft så länge för att använda på fest/finare tillställningar då jag har sånna problem med att använda mascara..
 
 

RECEPT - CHEESECAKE I GLAS

Ursäkta den dåliga uppdateringen men jag har haft en väldans massa för mig senaste dagarna.
Fick frågan om jag kunde lägga upp receptet på efterrätten jag, Hanna och Jessica gjorde på vår lilla myskväll, nämligen cheescake i glas! En rolig efterrätt som passar mycket bra till sånna typer av kvällar, det som är bäst är att man får göra desserten efter sin egen smak, funkar med en massa smaskiga tillbehör! Och vi smaksatte cheescaken med vanilj, vilket jag rekommenderar för att den inte ska bli för syrlig. Men gör den efter din egen smak!
 
  • Rör ihop alla ingredienser till "fyllningen". Smaksätt efter tycke, vi använde vanilj, vilket blev supergott.
     
  • Smält smöret. Krossa digestivekexen eller kör dom i en matberedare. Rör sedan ihop smulorna med det smälta smöret.

     

  • Varva sedan bottnen och fyllningen i 4 glas och lägg till smaskiga tillbehör efter tycke. Låt efterrätterna stå i kylen i omkring 10-15 minuter för att bli väl kyld.